DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Klubová výstava 2017

 

Klubová výstava Hlučín

změna místa konání!!! Dětský ranč Hlučín

www.detskyranc.info

 

12.8.2017

 

 

Propozice a přihláška - information and entry form - Information und Meldeschein

 

ON - LINE přihláška - entry form - Meldeschein



Rozhodčí:

I N G E B O R G       S O N N W E B E R / A

Psi byli mou vášní už od dětství. Četla jsem knihy o plemenech psů a toužebně jsem si přála psa mít. Protože ale moje matka byla absolutně proti nějakého psa mi pořídit, mohlo být toto moje přání splněno až tehdy, když jsem se osamostatnila a pořídila si ho sama. Přestože se mi líbí všichni psi, pořád mám zálibu v krátkolebých plemenech. Z časových a prostorových důvodů byli moji první psi dva angličtí buldoci. Co se povah týče to byli bezvadní psi, bohužel měli oba těžké zdravotní problémy.

Dobrou povahu a zdraví spojuje mezi krátkolebými plemeny boxer. V roce 1988 jsem měla první fenu Conny vom Neuhauser Eck. Byla dcerou Yanta v. Heideloh, měla velmi hezkou hlavu ale také špatný hřbet. Měla jsem s ní později jen jeden vrh, protože nesplňovala moje očekávání, která jsem na chovnou fenu měla. V roce 1989 jsem potom měla Gabsy von der Morrequelle, polosestru Santose von der Morrequelle. Po dlouhém studiu odborné literatury, knih chovu, návštěvách výstav a bonitací jsem v roce 1991 založila svůj vlastní chov pod názvem von Lustig. Gabsy byla matkou-zakladatelkou mé stanice a splňovala všechna má očekávání, která jsem do ní na základě jejího rodokmenu vkládala. S ní jsem odchovala můj A-vrh, narozený 16.11.1991, kterého otec byl Texas vom Hause Rehberg. Z tohoto vrhu jsem si nechala Allegru von Lustig. V roce 1995 jsem si koupila Grazii degli Scrovegni, kterou jsem viděla jako štěně při prohlídce vrhu v Itálii. Grazia byla překrásná fena a já jsem do ní vkládala veliké naděje. Bohužel ale kvůli problémům s plodností neměla ani jeden vrh. Gabsy měla s Dirkem degli Scrovegni dva velmi hezké vrhy. Z nich pocházel Ch. Darius von Lustig SchH III, který měl v Německu doživotní výběrovou chovnost, a vítězka Atiboxu Finesse von Lustig SchH I, kterou jsem si nechala. Darius byl jak na výstavách, tak i ve výkonu velmi úspěšný. Do této doby bylo ještě mnoho boxerů kupírovaných. Když jsem chtěla chovat na Finesse, bylo co se týkalo kupírování všechno v přelomu a z tohoto důvodu jsem s ní měla jenom jeden vrh. Z tohoto J-vrhu s Ch. Ruschem dell‘ Alfiere SchH III jsem si nechala Ch. Juvenala von Lustig SchH I. Jeho bratr Janus von Lustig SchH III byl úspěšný v Německu. Protože jsem v té době nebyla chovatelsky aktivní, pořídila jsem si v roce 2005 Latoyu vom Eisbachtal, dceru Juvenala. V roce 2007 potom od Alessandra Tanoniho psa Tiwaze del Colle dell’Infinito. Latoya byla kryta Ch. Egem de Joanxichcan a to byl můj poslední vrh. Z tohoto spojení je vítězka roku Německa Keiko von Lustig a její sestra Ch. Kinipela von Lustig. Obě feny byly chovatelsky využity a mají výborné odchovy. V současné době mám dva boxery, bílou fenu Khalidah von Lustig a psa jménem Ciao del Colle dell’Infinito, syna Ch. Ippolita del Colle dell’Infinito.

Adeptkou na rozhodčího na boxery jsem se stala v roce 2014 a po splnění všech zkoušek jsem byla v roce 2016 Rakouským kynologickým svazem jmenována. V tomtéž roce jsem poprvé posuzovala a sice mezinárodní výstavu ve Welsu.